Siirry suoraan sisältöön

Uratarinat

Eija Joutsenvirta
Business Controller

”Minulla uusi vuosi alkoi uusilla askareilla Olmar Pori Oy:n palveluksessa Business Controllerina. Controllerina olen kyllä toiminut työurani aikana ennenkin, mutta tällä kertaa pääsin täysin uuteen ympäristöön. Huolimatta insinöörin ja diplomi-insinöörin tutkinnoistani sekä 20 vuoden teollisuustaustastani satama-alueen sanasto ja toiminnot ovat vaatineet välillä enemmänkin selvennystä. Apuja on kyllä ollut runsaasti saatavilla, sillä monella olmarilaisella on jo vuosikymmenien kokemus alasta edellisen toimijan parissa. Mielestäni nämä pitkät työurat kertovat henkilöstön vahvasta osaamisesta ja yhteenkuuluvuudesta sekä vankasta sitoutumisesta yrityksen toimintaan. Tällainen henkilöstö on yksi yrityksen menestystekijöistä, sillä sen avulla voidaan saavuttaa loistavia tuloksia, kunhan vain tiedetään miten toiminnot sujuvat ja missä kohtaa toimintoja voidaan vielä parantaa. Minun tehtäväni on tarjota apua tämän tilanteen selvittämiseksi.

Tehtäväkuvani kirkastuu päivä päivältä enemmän ja kaikenmoisia haasteita on tullut ratkaistavaksi, mutta nämä eivät tulleet mitenkään yllätyksenä. Haasteet motivoivat jatkamaan ja vaativat pureutumista yhä syvemmälle lukujen taakse. Työyhteisön avoin keskustelukulttuuri sekä johdon täysi tuki työlle auttavat taklaamaan näitä haasteita hymyssä suin. Liikkeelle työssä on lähdetty yhteisen raportoinnin ja mittariston kehittämisellä, jotta saataisiin selkeät arvot talouden ja operatiivisten toimintojen seurantaan ja päätöksenteon tueksi, sekä päivittäiseen työskentelyyn että myös tulevaisuuden suunnitteluun. Mittariston rakentaminen vaatii pohjaksi vankkaa asiantuntijuutta ja käytännön kokemusta toimialasta, joten olen saanut työstää mittaristoja yhdessä muun henkilöstön kanssa. Yhteistyö on käynnistynyt erittäin myönteisesti, sillä moni onkin jo kaivannut raportteja työnsä avuksi ja kaikilla tuntuu olevan yhteinen tahtotila tulla yhä paremmaksi toimijaksi. Tämä kannustaa jatkamaan!”


Ville Ikonen
tekninen päällikkö

”Olen Ikosen Ville ja aloitin helmikuussa Olmar Pori Oy:n teknisenä päällikkönä. Olen 47 -vuotias paljasjalkainen porilainen ja asustelen avovaimoni kanssa Vanhakoivistolla. Koulutukseltani olen sähkö- ja automaatiotekniikan insinööri.

Koko työurani olen toiminut mobiilien työkoneiden ja nosturien parissa alkaen asentajasta päätyen erilaisiin asiantuntija- ja johtotehtäviin. Viimeiset kaksi vuotta olen ollut päätoiminen yrittäjä. Sitä ennen toimin Volvo maanrakennuskoneiden Porin toimipisteen vetäjänä.

Tehtävänäni Olmarilla on vastata laaja-alaisesti kalustosta, kiinteistöistä ja kunnossapidon operatiivisesta johtamisesta ja kehittämisestä. Tehtävää ja uuden oppimista riittää pitkäksi aikaa.”